1
Hirdetmények
2019. január 19. szombat, Sára névnapja van.
Vissza

Sárga zsákos szelektív gyűjtés

Sárga zsákos szelektív gyűjtés rendje:

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Müllex-Közszolgáltató Kft. a szelektív zsákos gyűjtést 2013. április 1-től kéthetente végzi, páratlan héten kedden, az alábbi napokon:

- ÁPRILIS 9., 23.
- MÁJUS 7., 21.
- JÚNIUS 4., 18.
- JÚLIUS 2., 16., 30.
- AUGUSZTUS 13., 27.
- SZEPTEMBER 10., 24.
- OKTÓBER 8., 22.
- NOVEMBER 5., 19.
- DECEMBER 3., 17., 31.

A gyűjtésre szolgáló zsákok a Közszolgáltató Vállalatnál (Szentgotthárd, Füzesi u. 8. tel: 94/554-459) hétfőtől péntekig 07.00 és 15.00 óra között, illetve a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal portáján (9970 Szentgotthárd, Széll K. tér 11.) hétfőn, szerdán és csütörtökön 10.00 és 11.15, illetve 12.00 és 16.00 óra között, valamint kedden és pénteken 10.00 és 13.00 óra között átvehetők díjmentesen.

Kérik a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyűjtési napokon a zsákokat jól látható helyre, az út szélére helyezzék ki. A hulladékautóval nem járható mellékutcákból (Rábafüzes, Rábatótfalu, Zsida, Máriaujfalu) a zsákokat a főutcára kirakni szíveskedjenek!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy háztartásonként legfeljebb 2 db sárga zsákot lehet igényelni, majd ezt követően a szállítási napokon az Önök által kihelyezett zsákok helyett a szolgáltató elhelyez az ingatlanukhoz (postaláda, kerítés stb.) az elszállított zsák mennyiségének megfelelő darabszámú új sárga zsákot. A jövőben csak abban az esetben kell itt igényelniük sárga zsákot, ha valamilyen oknál fogva mégsem kaptak a szolgáltatótól, vagy nem elegendő a mennyisége.

Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy egy sárga zsákban kell elhelyezni az Önök által szeletíven gyűjtött (papír, műanyag-, fém-, italos kartondobozokat stb.) hulladékokat, nem kell külön sárga zsákokban gyűjteni a szelektív hulladékot ! Fontos, hogy ezek a hulladékok tisztán, tömörítve kerüljenek a sárga zsákba !

Mi kerülhet a sárga zsákba?

Ez a zsák a fém-, a műanyag-, a papírcsomagolások és az italos kartondobozok gyűjtésére szolgál. Kérik, hogy üveget ne tegyenek bele!, mert ha eltörik, könnyen kivághatja a zsákot és balesetet okozhat. A hulladékoknak minden esetben tisztán, összelapítva kell a zsákba kerülnie, mert ez a hasznosításuk alapfeltétele.

A fémhulladékok közül a zsákba gyűjthetők az alumínium italdobozok, az alumínium tálcák, alufólia, konzervdobozok, az üvegek fém záróelemei, kupakok és az egyéb fém csomagolóanyagok. Zsíros, ételmaradékkal illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladék ne kerüljön a szelektív gyűjtőzsákba!

A papírhulladékok gyűjtésénél vegyék figyelembe a zsák méretét, csak a kisebb papírhulladékokat tegyék bele, pl: papírzacskók, teás vagy fogkrémes dobozok. A nagyobb kartondobozokat a begyűjtés napján a zsákok mellé helyezzék ki. A zsíros, ételmaradékkal szennyezett papír nem hasznosítható újra, annak a kommunális hulladékok között van a helye.

A műanyaghulladékok közül a zsákba tegyék az üdítős és ásványvizes palackokat, a különböző zsugorfóliákat, bevásárló reklámtáskákat, és a kozmetikai- vagy tisztítószerek flakonjait, tégelyeit. Fontos, hogy palackokat, flakonokat tapossák laposra, így több fér belőlük a zsákba, és könnyebben tárolhatók. Kérik, hogy a flakonokat, poharakat mindig öblítsék el, mielőtt a zsákba kerülnek.

A többrétegű tejes vagy gyümölcsleves italos kartondoboz három anyagtípusból áll: papírból, alumíniumból és műanyagból. Az ilyen csomagolásokat kilapítva gyűjtsék a zsákba.

További felvilágosítással a +36-94-726-000 telefonszámon állnak rendelkezésre