1
Kiemelt információk
Kiemelt információk
2022. január 20. csütörtök, Sebestyén névnapja van.
Vissza

A Móra Könyvtár tájékoztatója - Május 1.

Kedves Olvasóink!

Május 13-ától korlátozottan lehetővé tesszük a könyvtári kölcsönzést. Az épületbe bemenni továbbra sem lesz lehetőség, a kapualjban várakozva lehet majd átvenni a névre szóló, előre megrendelt könyveket, folyóiratokat a könyvtárostól.

A tájékozódás lehetőségei:

A könyvtári honlapon (www.mfvk.hu) a Szikla katalógusban (ez távolról az interneten is elérhető) lehet szerző és cím alapján is könyveket keresni. Meghatározhatja a témát is konkrét kérés helyett: pl. kertészkedés, krimi stb. (CD és DVD kölcsönzésére nincs lehetőség!) A folyóiratokról a honlapon a folyóirat-ajánlóban tájékozódhat.

A kérés módjai: e-mailben vagy telefonon

2020. május 4-étől a következő e-mail címen küldhet kérést a könyvtárosnak: konyvtar [ kukac ] mfvk.hu. (Név, olvasójegyszám vagy születési év szerepeljen a kérésben. Az e-mail tárgyában tüntessék fel a részleg megnevezését: felnőtt részleg, gyerekkönyvtár, folyóirat-olvasó.)

2020. május 11-étől e-mailben és a következő telefonon: 94/380-113.

Kérjük, egyéb fórumon ne keressék a könyvtárosokat!

A kölcsönzés feltételei:

Egyszerre legfeljebb 10 könyvet, 10 folyóiratot lehet kölcsönözni 4 hétre. A kért könyveket, folyóiratokat papírtáskában adjuk át. A visszahozott könyveket, folyóiratokat szíveskedjenek nejlontáskában a kihelyezett kartondobozba tenni. Ezek a dokumentumok karanténba kerülnek. Olvasójegyre nincs szükség. A könyvtárosok a nevet és a határidőt a papírtáskán feltüntetik. A kölcsönzésről e-mailben vagy telefonon jelzik a kérés teljesítését és az átvétel napját a kollégák.

Kérjük, hogy maszkot, gumikesztyűt viseljen.

A kölcsönzés időpontjai:

hétköznap délelőtt 9.30-11.30-ig, délután 13.30 és 15.30 között

            a felnőtt részlegből hétfőn, szerdán és pénteken

            a gyermekrészlegből csütörtökön

            a folyóirat-olvasóból kedden

Életkortól függetlenül mind a délelőtti, mind a délutáni időpontban lehetőség lesz a könyvek, folyóiratok átvételére.

Késedelmi díjat nem számítunk fel. Személyes válogatásra, előjegyzésre, helyben használatra, helytörténeti kutatásra, nyomtatásra, fénymásolásra, könyvtárközi kölcsönzésre, új beiratkozásra egyelőre nincs lehetőség. A már beiratkozott olvasóknak meghosszabbodik a tagságuk az újranyitásig.

A kölcsönzés helye:

A felnőtt részleg bejárata előtt a kapualjban lehet várakozni, s a folyosón a könyvtárostól átvenni a névre szóló papírtáskákat. Ugyanebben az időben lehet visszahozni a korábban kikölcsönzött dokumentumokat a kihelyezett kartondobozba rakva.

Kérjük, tartsák be a kijelölt távolságot! Egyszerre csak 3 olvasó tartózkodhat a kapualjban és egy olvasó vehet át dokumentumot.