1
Kiemelt információk
Kiemelt információk
2022. május 18. szerda, Erik névnapja van.
Vissza

Aktualitások, friss információk városunkban - Április 24.

Továbbra is együtt kell élnünk a korlátozásokkal, intézményeink zárt ajtók mögött, vagy korlátozottan működnek, a hivatali ügyintézések során pedig még mindig a telefonos, vagy elektronikus kapcsolatfelvételt kérjük a lakosságtól.

70 év feletti idős polgárainkról és a Szentgotthárdon élő fogyatékos személyekről továbbra is gondoskodik önkormányzatunk, amennyiben nincs családtagjuk, rokonuk, akikre a napi tevékenységek során számíthatnak. (A hívható telefonszám: 94/553-019.)

Jelen tudásunk szerint Szentgotthárdon nincs koronavírussal fertőzött személy, ahhoz, hogy ez így maradhasson, fegyelmezetten, az előírások betartásával kell élnünk mindennapjainkat. Az elsősorban élelmiszerüzleteknél hétvégente kialakuló nagyobb létszámú csoportosulás miatt vizsgáltuk az üzletek hétvégi nyitvatartásának esetleges korlátozását. Ilyen irányú helyi rendelkezést a hatályban lévő jogszabályok nem tesznek lehetővé, így csak kérni tudjuk, hogy az áruházak környékén a lakosság kerülje a csoportosulást és tartsák be az ajánlásokat, előírásokat. Erre a rendőrség kiemelt figyelmet fog fordítani. Mivel az egyéni szabadidős tevékenység, egészségügyi séta engedélyezett, nem szeretnénk megfosztani a lakosságot ettől a lehetőségtől, ugyanakkor nyomatékosan kérjük, hogy kerüljék a csoportosulást - séta, futás, kerékpározás során legfeljebb az egy háztartásban élőkkel tartózkodjanak együtt.

Huszár Gábor a 2020. április 23-i videó-nyilatkozatában elmondta, hogy a város pénzügyi helyzetének felmérésével, a költségvetés átdolgozásával folyamatosan foglalkozik az Önkormányzati Hivatal. Annak érdekében, hogy tisztábban láthassuk a várható bevételeinket - amelyek szorosan kapcsolódnak a városban működő cégekhez is - kérdőívet küldtünk ki a legnagyobb adózó és foglalkoztató vállalatoknak. Hosszú és összetett folyamat lesz visszaállítani Szentgotthárd gazdasági életét a megszokott kerékvágásba.

A Polgármester elmondta továbbá, hogy kidolgozás alatt áll a bezárt üzlethelyiségek, valamint a jelentős forgalomcsökkenést elszenvedő üzlethelyiségek bérleti díjának átdolgozása. Önkormányzatunk tervezi a teljes mentességet és a többéves részletfizetési lehetőséget is.

Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Huszár Gábor polgármester fentiekkel kapcsolatos részletes, videós tájékoztatása ide kattintva érhető el.