1
Kiemelt információk
Kiemelt információk
2022. január 20. csütörtök, Sebestyén névnapja van.
Vissza

Felhívás a 70 év felettiek részére - Március 17.

A koronavírus elsősorban az idősebb korosztályra jelent nagyobb veszélyt, így az ajánlások értelmében a 70 év felettieknek célszerű otthonaikban maradniuk. Ez a helyzet problémákat vethet fel, amelyekről az alábbiak szerint intézkedünk.

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről megjelent 46/2020. (III.16.) Korm. rendelet 2.§-a értelmében „(1) A 70. életévüket betöltött személyeket a Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el. Ha a 70. életévét betöltött személy az (1) bekezdésben foglaltakat vállalja, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata."

Ezzel kapcsolatosan a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban tehető bejelentés a +36-94-553-019-es telefonszámon.

Bejelentés esetén az önkormányzat a következők szerint jár el: mindenekelőtt megkeresi a bejelentő Szentgotthárdon vagy környékén élő rokonait - a hatályos törvények alapján gondoskodásra kötelezett hozzátartozóit. Ilyenek hiányában segítő együttműködésre hívja fel és kéri meg az idős ember közvetlen környezetében élő, a segítségnyújtást vállaló szomszédokat. Ilyenek hiányában azonnali megoldást talál a segítség biztosítására.

Minden segítséget kérőt haladéktalanul visszahívunk a részletek egyeztetésével.

Huszár Gábor polgármester felhívással kapcsolatos szóbeli tájékoztatóját ide kattintva tekinthetik meg.