1
Kiemelt információk
Kiemelt információk
2022. május 20. péntek, Bernát, Felícia névnapja van.
Vissza

Háziorvosi és ügyeleti ellátással kapcsolatos információk - Április 27.

A koronavírus megbetegedések miatt elrendelt vészhelyzetben csökkenteni kell az orvos-betegtalálkozók számát és a távkonzultációt kell előtérbe helyezni. A háziorvosi és ügyeleti ellátásban a légúti tünetekkel rendelkező betegek személyes kontaktus útján történő ellátására nincs lehetőség.

Amennyiben ilyen panaszaik vannak (láz, köhögés, torokfájás, orrfolyás, végtag és fejfájás), a rendelőben történő megjelenés vagy a házhoz hívás előtt minden esetben hívják fel a háziorvosukat vagy rendelési időn kívül az ügyeletet a 94/311-100-as telefonszámon, ahol a szakemberek elsősorban távkonzultáció útján próbálnak meg segíteni.

A fentiekre tekintettel a szentgotthárdi háziorvosi és gyermekorvosi rendelőknél a bejárati ajtók zárva vannak, személyes betegfogadás előtt - telefonon vagy az ajtóban - kikérdezik az érintettet a panaszokról és amennyiben indokolt, megteszik a szükséges lépéseket. A nem légúti panaszokkal rendelkezők ellátása a továbbiakban is biztosított mind a háziorvosi, mind az ügyeleti ellátásban azzal, hogy a váróhelyiségben lévő automata kézfertőtlenítőt előtte kötelezően használni kell.
Recept kizárólag telefonon kérhető a háziorvosnál, a beteg e-recept formájában kapja meg, ami azt jelenti, hogy elég a TAJ kártyájával bemennie a gyógyszertárba, ahol látni fogják, hogy mit írt fel neki az orvos.