1
Kiemelt információk
Kiemelt információk
2022. január 20. csütörtök, Sebestyén névnapja van.
Vissza

Kijárási korlátozás lép életbe ma éjféltől - Március 27.

Tisztelt Szentgotthárdiak!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 71/2020. (III. 27.) kormányrendelet értelmében ma éjféltől kijárási korlátozás lép életbe Magyarország teljes területén 2020. április 11. napjáig. A rendelkezés célja, hogy a kontaktusok csökkentésével lassítsuk a koronavírus-járvány terjedését.

Lakóhelyünk elhagyására csak alapos indokkal kerülhet sor, például:

munkavégzés, hivatásbéli kötelezettség

egészségügyi ellátás igénybevétele

egyéni szabadidős sporttevékenység, egészségügyi séta (külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen, másoktól legalább 1,5 méter távolság megtartásával)

vásárlás élelmiszerüzletekben, drogériákban, gyógyszertárakban

személyes megjelenést igénylő ügyintézés

üzemanyag-töltőállomás felkeresése

házasságkötés, temetés szűk családi körben

állatok ellátása, sétáltatása, stb. (a részletes indokokat megtalálják a kormányrendeletben)

Alapos indoknak számít a magáról gondoskodni nem tudó, vagy segítéségre szoruló személy (például kiskorú személy, idős személy és beteg személy) részére történő segítségnyújtás is, tehát azok, akik vállalták idősebb ismerőseik, szomszédaik ellátását, továbbra is végezhetik e tevékenységet.

Fontos szabályozás, hogy a 65 év felettiek az élelmiszerüzleteket, drogériákat, piacot vagy gyógyszertárakat csak 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatják, sőt ebben az időintervallumban az ott foglalkoztatottak és a 65 év feletti polgárok kivételével nem tartózkodhat más.

A rendeletben előírtak megszegése szabálysértésnek minősül, esetén a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint.

Kérjük Önöket, hogy mindannyiunk érdekében tartsák be a kormányrendelet intézkedéseit, vigyázzanak magukra és egymásra!

A rendelet teljes terjedelmében a dokumentumok között olvasható.