1
Kiemelt információk
Kiemelt információk
2022. január 20. csütörtök, Sebestyén névnapja van.
Vissza

Polgármesteri és jegyzői közlemény - Szeptember 1.

Tisztelt Szentgotthárdiak!

Múlt szombat óta terjed a hír a városban arról, hogy koronavírussal fertőzött szentgotthárdi lakos él közöttünk, aki kórházban, közvetlen családtagjai pedig házi karanténban vannak. Ez a vírusfertőzésről szóló  hír sokakból sokféle érzelmet váltott ki - a sajnálkozástól a vírussal való megfertőződés miatti rettegésig, a vírus elleni védekezés felerősítésétől a megfertőződött ember és családja ellen fordulásig, és sajnos a pánikkeltésig is

 

Ebben a helyzetben mindenek előtt nyugalomra intünk mindenkit, akit ez az ügy érzelmileg érint.

Aki megbetegedett, az a mai helyzetben ezért nem hibáztatható. A vírus igenis jelen van a mindennapjainkban, első sorban a sokak által használt közösségi helyeken, de hordozhatja a vírust bármelyikünk – még úgy is, hogy ő tüneteket nem mutat, viszont a benne lévő vírust akár tovább is adhatja. Ezért fontos a hatóságok által előírt magatartási szabályok betartása: a maszk viselése,  az 1,5 – 2 méteres távolság tartása, a nagy számú embert feltételező közösségi események kerülése, a kézfogás, ölelés és baráti puszi kerülése.

A megelőzés  jelenti az egyetlen biztos megoldást a vírusfertőzés elkerülésére.

A vírussal fertőzött szentgotthárdi polgár családja otthon, a családi házukban tartózkodik amióta a fertőződés kiderült. Nem mennek az utcára, nem mennek közösségbe, tesztelésük megtörtént.

Ők ezek miatt ma veszélyt nem jelentenek. Azoknak a feltérképezése, akik velük kapcsolatba kerültek az elmúlt hetekben, folyamatban van. Kérjük ezeket a polgárainkat, hogy lehetőség szerint ők is kerüljék a közösségbe menetelt, lehetőség szerint maradjanak otthon a következő néhány napban de ha ez nem megoldható, akkor a távolságtartási és védekezési szabályokat még az eddiginél is fokozottabban tartsák be.

Sajnos minden látható tény és adat ellenére városunkban is többen voltak, akik a koronavírus létezését is tagadták, némelyek az egészet csak színjátéknak gondolták. A vírus testközelbe kerülése nyilván őket is álláspontjuk megváltoztatására kényszeríti. Mostantól mindenki látja, hogy a koronavírus valóban közöttünk van, de fegyelmezetten viselkedve a következményei elkerülhetők. A vírus elleni védekezést is, mint annyi mindent az életben, sokkal sikeresebben lehet végezni akkor, ha megőrizzük nyugalmunkat, visszafogjuk érzelmi megnyilvánulásainkat, a mások hibáztatását, a pánikkeltést.

Ezért is született ez a nyilatkozat.

Kelt Szentgotthárdon 2020. szeptember 1-jén,

Huszár Gábor polgármester és  Dr Dancsecs Zsolt jegyző