1
Kiemelt információk
Kiemelt információk
2022. május 18. szerda, Erik névnapja van.
Vissza

Szájmaszkokat és gumikesztyűket kaptak az intézmények - Április 14.

Az országos járványügyi helyzetre tekintettel Szentgotthárd Város Önkormányzata szájmaszkokat és gumikesztyűket juttatott a háziorvosoknak, valamint a városi intézményeknek, emellett pedig lelkes önkéntesek mosható maszkokat varrtak, és még egy nagylelkű felajánlás is érkezett.

A Városi Gondozási Központ, a Rendelőintézet és a Család- és Gyermekjóléti Központ mellett a jelenleg korlátozottan működő Játékvár Óvodához, Tótágas Bölcsődéhez és Móra Ferenc Városi Könyvtárhoz is került már az önkormányzat által beszerzett maszkokból és kesztyűkből, de az idősek ellátásába esetlegesen bekapcsolódó önkéntesek részére is különítettek el a védőfelszerelésekből. További – a múlt hét végén érkezett – gumikesztyűket is osztanak még ki intézmények részére a napokban.

A felnőtt- és gyermek háziorvosok, továbbá a városi fogorvosok a megye által továbbított szájmaszkokat kapták meg még a múlt hét folyamán, mellettük még a helyi orvosi ügyelet is kapott kesztyűket és maszkokat.

A Rendelőintézet munkatársai mosható maszkokat is varrnak folyamatosan, amelyekből más helyi intézményekbe is juttatnak.

A mai nap folyamán érkezett meg a Bello Europe Kft. (Hunyadi úti kínai üzlet) felajánlása, 1500 db maszkot kapott az önkormányzat, amelyek szintén elsősorban a helyi egészségügyi és a szociális ellátórendszer területén tevékenykedőkhöz jutnak majd.

Lelkes szentgotthárdi lakosok önzetlen felajánlásainak és áldozatos munkájának köszönhetően mosható textilmaszkokat kaptak a mentők, a rendőrök, a Városi Gondozási Központ és a védőnő szolgálat dolgozói. A legkisebbekre is gondolva vidám, mintás maszkok is készültek. Az intézmények mellett pedig a lakosság részére is több száz maszkot varrtak. Áldozatos munkájukat és önzetlenségüket hálásan köszönjük!