1
Szentgotthárd Város Önkormányzata
2024. május 18. szombat, Erik névnapja van.
Vissza

Máriaújfaluért Egyesület

 

Székhelye:

9970 Szentgotthárd Máriaújfalui út 87/A

Adószáma:

18896929-1-18

Képviselőjének neve:

Czotter András

Képviselőjének elérhetősége (telefon/e-mail):

+3620/9612-041
mariaujfaluert.egyesület [ kukac ] gmail.com

Fő tevékenységi köre címszavakban:

Az alapítók lakókörnyezetének, kulturális értékeinek megóvása. Közösségi összetartást erősítő rendezvények szervezése, lebonyolítása.

 


Megalakulásunk időpontja 2006. szeptembr 8. Az egyesület 12 éves múlttal rendelkezik. A névválasztás is tükrözi főbb tevékenységünket,céljainkat. Célunk az,hogy a városrész a jövőben is több legyen,mint pusztán egy utcanév. Azon dolgozunk,hogy Szentgotthárd egyik legerősebb legösszetartóbb közösségét hozzuk létre.

Szeretnénk megőrizni értékeinket a városrészünk falusias jellegét. Évről évre ismétlődő rendezvényeink a városrészi falunap,Mikulás ünnepély,Idősek napja.

A helyi Vöröskereszt szervezésében évente több alkalommal kerül sor véradásra amit az egyesület is támogat egyrészt anyagilag és véradókkal egyaránt.

Jelenleg a rendezvények számának és jellegének bővítési lehetőségein dolgozunk. Több ötlet van ezek közül néhány: gyermeknap ,Nőnap, Férfinap, farsangi mulatság stb. Az elmúlt 12 év során több épület felújítását elvégeztük társadalmi munkában és mellette anyagi hozzájárulást is biztosítottunk  a munkálatokhoz. Pl: A kápolna épülete,Harangláb,buszvárók. Jelenleg egy tároló épület építését végezzük a kultúrház hátsó udvarában.