1
Szentgotthárd Város Önkormányzata
2024. július 23. kedd, Lenke névnapja van.
Vissza

Pannon Kapu Kulturális Egyesület

Székhelye:

9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 7.

Adószáma:

18895894-2-18

Képviselőjének neve:

Hrabovszky-Orth Katinka

Képviselőjének elérhetősége (telefon/e-mail):

+3694/554-106
info [ kukac ] pannonkapu.hu

Fő tevékenységi köre címszavakban:

kultúra, közösségi művelődés, közművelődés

 

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület feladata a város közművelődési feladatainak és programjainak szervezése, lebonyolítása, irányítása. Feladatainak végzése során bekapcsolódik Szentgotthárd és térsége kultúrával kapcsolatos terveinek kidolgozásába és végrehajtásába. Munkája során figyelemmel kíséri Szentgotthárd város lakossága és a településen működő civil szervezetek közművelődéssel kapcsolatos igényeit. Segíti a kulturális, művészeti csoportok munkáját. Tevékenysége során új kulturális értékeket hoz létre, segíti azok megőrzését és közvetítését.

Közreműködik az emberek kulturális vonatkozású igényeinek feltárásában, az önszerveződő csoportok fejlesztésében. Különböző programokat szervez a turizmus erősítésére: színházi – és koncert előadásokat, hangversenybérlet – sorozatokat, valamint képző – és fotóművészeti kiállításokat.

Feladata a város kulturális nagyrendezvényeinek megrendezése is (Szentgotthárdi Történelmi Napok, Hopplá Fesztivál), a városi ünnepek (május 1., Szent István napi rendezvények).

Szorosan együttműködik az idegenforgalmat szervezőkkel, a város civil szervezeteivel, intézményekkel, vállalkozókkal.

Az egyesület alapvető célja, hogy minden évben tartalmas, változatos, több korosztályt megszólító programokat rendezzünk a város lakóinak, illetve az ide látogató turistáknak.

Weboldal: www.pannonkapu.hu