1
Szentgotthárd Város Önkormányzata
2024. május 18. szombat, Erik névnapja van.
Vissza

Szentgotthárd Énekegyesület

 

Székhelye:

9970 Szentgotthárd, Széchenyi út 1/B. fsz.1.

Adószáma:

18893311-1-18

Képviselőjének neve:

Kovács Márta Mária

Képviselőjének elérhetősége (telefon/e-mail):

+3694/554228
+3620/9493640

Fő tevékenységi köre címszavakban:

Szentgotthárd városban működő énekes kultúrát művelő csoportok, együttesek segítése, támogatása a hazai és nemzetközi kórushangversenyeken, dalos találkozókon, baráti városok kórusrendezvényein.

 

A Szentgotthárd Énekegyesület célja és feladatai:

a. Szentgotthárd város zenekedvelő lakóinak összefogása és rendszeres közös éneklési lehetőség teremtése.

b. A szentgotthárdi kórushagyományok ápolása, közös dalkincsünk értékeinek megőrzése és gyarapítása.

c. Szentgotthárd városban működő énekes kultúrát művelő csoportok, együttesek segítése, támogatása a hazai és nemzetközi kórushangversenyeken, dalos találkozókon, baráti városok kórusrendezvényein.

d. Mindazon zenei érték, tudás, tapasztalat összegyűjtése és felhasználása, amely a közös színvonalas kóruséneklést szolgálja, és segíti a lakosság kulturális körülményeinek javítását.

A Szentgotthárd Énekegyesület 1989-bn alakult, Szentgotthárd kulturális életének meghatározója, helyi énekkarok tevékenységének fő támogatója. Az értékeink megőrzését és ápolását kötelességünknek tartjuk, ezért évről évre megvalósítjuk hagyományos programjainkat, újabbakkal bővítve. Megszervezzük évek óta a Zene világnapi kórustalálkozóinkat, tavaszi, nyári, adventi  és karácsonyi hangversenyeinket. Eleget teszünk több meghívásnak, a kirándulásokat és táborokat szervezünk, közösségépítés és tapasztalatcsere végett. Az elmúlt évek során számos hazai és határon túli (szlovén, szlovák, osztrák, német) település kórusával alakítottunk ki baráti kapcsolatot, látogattunk el egymáshoz, közös hangversenyeken énekeltünk, öregbítettük a kórusmuzsika hírnevét.

Tagjaink száma 23 fő, képviselve van a városunk minden korosztálya.  

Működésünket az szja 1 %-ából, NEA pályázatból,  LEADER  pályázatból, az önkormányzati Civil Alapból származó támogatásokból biztosítjuk.

A Szentgotthárd Énekegyesület 2017. évben elnyerte Szentgotthárdon az „Év Civil Szervezete” díjat. A díj odaítélését sokéves tevékenysége és 2016-ban „Énekszóval határtalanul” a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán elnyert projekt megvalósítása  tett méltóvá.