1
Szentgotthárd Város Önkormányzata
2024. május 18. szombat, Erik névnapja van.
Vissza

Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület

Székhelye:

Szentgotthárd Kossuth u. 7.

Adószáma:

18895564-1-18

Képviselőjének neve:

Horváth József

Képviselőjének elérhetősége (telefon/e-mail):

+36/304407522
cokihorvath [ kukac ] gmail.com

Fő tevékenységi köre címszavakban:

Szabadidő hasznos eltöltése, hagyományőrzés és továbbadás, kapcsolatépítés és ápolás


Klubunk főleg kaszagyári és selyemgyári nyugdíjasokból alakult 1968-ban 15 fővel. Első elnöke Kogoly Ottó volt, majd 1980-tól Herczeg János elnökletével működött a klub. 25 év után adta át helyét Bauer Károlynak, ekkor döntöttek úgy, hogy egyesületként folytatják a tevékenységet. Napjainkban Horváth József elnökletével folyik a munka az egyesületben. Jelenlegi taglétszámunk 205 fő, éves tagdíj 3.000.-ft/fő. A 7 tagú elnökség mellett 10 tagú bizalmi testület tevékenykedik, Ők tartják a kapcsolatot a tagsággal napi szinten. Évente egyszer teadélutánt tartanak, így erősítik az összetartozást a csoporttagok között.

A cél az eltelt 50 év alatt nem változott: az idősebb korosztály részére lehetőséget biztosítani a szabadidő hasznos eltöltéséhez, a kulturális hagyományok őrzése és továbbadása.

Az egyesületen belül működik színjátszó kör, énekkar, táncegyüttes, kézimunka szakkör, kártyaklub, tekeklub. Ezek valamelyikében bárki élhet a hobbijának.

Minden évben nagy sikerrel rendezünk farsangi műsort batyus bállal, juniálist, zenés klubkarácsonyt, negyedévente zenés névnapi összejöveteleket.

Kirándulásokat szervezünk, egészségügyi előadásokon, sport-rendezvényeken veszünk részt.

Aktívan bekapcsolódunk a város kulturális életébe is, de a környező falvak ünnepi műsorainak is állandó meghívott fellépői vagyunk.

Jó kapcsolatot ápolunk a város vezetésével, a Megyei Nyugdíjas Szövetséggel, szlovén és ausztriai társ-szervezetekkel.    

Más civil szervezetekkel összefogva aktívan részt veszünk májusfa állításában, szemétszedési akciókban.

Talán sikerült érzékeltetni azt a sokrétűséget, ami mindennapjainkat jellemzi.

Szívesen várunk sorainkba mindenkit, ha magányos, vagy tenni akar másokért, vagy egyszerűen csak jól akarja érezni magát egy közösségben.